top of page

Xerrades i cursos per a públic general, professorat i estudiants de secundària/batxillerat.  

Interessats en qualsevol curs o xerrada contactar ací.

Xerrades

Una conversa entre ciència i humanitats per entendre les coses que pensem i decidim, en el context actual d'excés d'informació i estímuls, fake news i xarxes socials. Repassem els nostres biaixos cognitius per pensar un poc millor i equivocar-nos un poc menys. 

​​

  • Com aprenen les màquines? (90min)

Tot això de la intel·ligència artificial, el big data i la ciència de dades, explicat per a tots els publics. Sense equacios. I parlem també d'algorismes, aplicacions i consideracions ètiques. 

  • Una introducció ordenada al Caos. (90min)

La teoria del caos i les seues implicacions explicades amb senzillesa. La revolució conceptual de l'efecte papallona en sistemes de tot tipus: neurones, atmosferes o sistemes planetaris. 

  • Física i matemàtiques de la música. (90min)

Els fonaments científics de la música, des de la producció i percepció del so a la relació entre els nombres irracionals i les escales musicals. ​

Cursos i Tallers
  • Anar amb compte: pensament crític i dades. (Taller, 2h)

Vivim en un allau de dades. Algunes dades són veritat i altres mentida, però inclús les dades vertaderes poden induir a confusió o estar mal interpretades. En aquest taller explorem les confusions i formes d'engany més habituals. Expliquem ferramentes i estratègies per millorar la nostra relació amb les dades amb exemples pràctics i exercicis.

Un curs urgent de pensament crític per als temps actuals. Una col·laboració entre ciència i humanitats. Analitzem  els errors més comuns en els nostres processos de pensament, aquells raonaments tan intuïtius com equivocats. Biaixos cognitius, inconsistències lògiques, fal·làcies argumentals, confusions amb dades i gràfics. ​​

Interessats en qualsevol curs o xerrada contactar ací.

bottom of page